Catala | Castellano | English

Ajuntament de La Fatarella - Terra Alta - Terres de l'Ebre

Dissabte, 16 de Desembre
Cercador
Impulsat por AOC
IniciTaulellAgenda Curt Metratge " La Fatarella 1938 "

Curt Metratge " La Fatarella 1938 "

30/11/2012 · 08:00 - La Fatarella

Curt Metratge " La Fatarella 1938 "
Curt Metratge " La Fatarella 1938 "
Curt Metratge " La Fatarella 1938 "

Associació per l'estudi

                        del Patrimoni Arqueològic i històric

                                      de les Terres de l'Ebre

Dret 6 43781 La Fatarella  Telf: 646925114   a/e: loriuassociacio@gmail.com   www.loriuassociacio.blogspot.com

 NOTA DE PREMSA

L’associació Lo Riu i excombatents col·laboren en un curtmetratge sobre la Batalla de l’Ebre.

Lo Riu associació per l’estudi del patrimoni arqueològic i històric de les Terres de l’Ebre ha signat un conveni de col·laboració amb la productora àudio visual Delta Produccions amb seu a Amposta.

La productora àudio visual Delta Produccions esta realitzant un curt metratge sobre la Batalla de l’Ebre. El curtmetratge titulat La Fatarella, 1938” esta previst que s’estreni a l’abril de 2013

La Fatarella, 1938” És una història molt breu, però dramàtica i encoratjadora a la vegada, que de ben segur emocionarà  al públic. En el relat s’hi contraposen la joventut i la innocència per una part i la perspicàcia per l’altra, oferint una visió de la guerra realista i cruel.

El curt metratge tracta d’una avançada que hi va haver a La Fatarella, realitzada per nois de la lleba del biberó.

'La Fatarella, 1938' intentarà fer-nos partícips de la nostra història més recent, ens faran  emocionar amb el record d’una guerra que va sembrar de cadàvers les nostres terres i va tenyir de roig l’aigua del riu. 

Pau Bertomeu de Delta Produccions amb tot el seu equip, van gravar a mitjans de setembre, al poble vell de Corbera,  un vídeo de presentació del curtmetratge, on van entrevistar diferents entitats del territori que treballen en el camp de la  Batalla de l’Ebre, historiadors i també a alguns testimonis d’excombatents.

Aquest vídeo promocional serà el que s’utilitzarà per buscar el finançament necessari per dur a terme el curtmetratge, que serà mitjançant “crowdfunding”, a la pàgina de verkami.com

La gravació dels exteriors es farà durant la primera quinzena de novembre, a la Serra de la Fatarella, a l’espai que esta recuperant i museïtzant l’associació Lo Riu. Les fortificacions i trinxeres republicanes del final de la Batalla de l’Ebre, també es gravarà els interiors a una casa de la Galera.

El curtmetratge també compta amb la participació de  diferents entitats com “Memòria Historico-Militar 1938” propietària del museu sobre la Batalla de l’Ebre a Faió (Saragossa) o del grup de recreació històrica “Ejercito del Ebro” entre d’altres.

Pau Bertomeu de Delta produccions:

“La idea de fer un curtmetratge sobre la Batalla de l’Ebre va sorgir desprès de llegir el conte “El último cigarrillo” de Joan Ferré. Em va agradar molt ja que es una historia cent per cent real, contada per un excombatent al seu nebot”

 Alex Sambró de l’associació Lo Riu:

“La productora es va posar en contacte amb nosaltres perquè els aconselléssim diferents espais per poder gravar imatges pel curtmetratge que esta preparant.

Creiem que es una forma mes de difondre i donar a conèixer els fets històrics d’una batalla que va marcar de ple les nostres comarques, perquè aquest context històric no caigui en l’oblit. D’aquesta forma creiem que pot arribar a un nombre mes gran de públic”

Pàg. Web: lafatarella1938.com/

Linck: www.verkami.com/projects/3406-la-fatarella-1938

 

 

Cercar per data

L'Agenda al teu lector RSS