Ajuntament de La Fatarella - Terra Alta - Terres de l'Ebre

Catala | Castellano | English

La Fatarella - Turismo

Inici » Què podem fer » Rutes Turístiques

Què podem fer

Rutes Turístiques

Ruta de la Pau. Variant local per la Fatarella

Ruta de la Pau. Variant local per la Fatarella

La Batalla de l'Ebre, que es desenvolupà a la Terra Alta entre el juliol i el novembre de l'any 1938, va ser un dels episodis més cruels de la Guerra Civil Espanyola, amb més de 100.000 baixes, entre morts, desapareguts i ferits.
La ruta de la Pau fa un recorregut pels principals indrets on es desenvolupà aquesta batalla, amb la finalitat de mantenir viu el record de la guerra per a que la història no es torni ...

+ Veure mès

Ruta de les Sénies

Ruta de les Sénies


Ruta que ens porta a fer un tomb per un paisatge rural força atractiu, on els conreus de secà de la muntanya alternen amb petites hortes de regadiu situades en el fons de la vall i amb clapes de vegetació natural que apareixen de tant en tant. Aquest mosaic d’aprofitament agrícola a l’entorn del poble és una mostra de com l’activitat humana pot ser compatible amb la conservació de l&rs...

+ Veure mès

Ruta de Sant Bertomeu. Pels Espais de la Batalla de l'Ebre

Ruta de Sant Bertomeu. Pels Espais de la Batalla de l'Ebre

La ruta transcorre per alguns dels indrets on es desenvolupà la Batalla de l'Ebre en el municipi de La Fatarella. La iniciarem amb la visita de l'Espai Històric de les Devees, on el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) ha recuperat les trinxeres que hi existien, amb la instal·lació de plafons que faciliten la interpretació d'aquest espai en el marc de la batalla.
Després co...

+ Veure mès

Ruta de Sant Francisco i Ruta dels Miradors

Ruta de Sant Francisco i Ruta dels Miradors


La vall de Sant Francisco està formada pel barranc del mateix nom, que naix en els contraforts de la Serra de La Fatarella, ben bé a la vora d’on se situa el poble, i desemboca en el riu Ebre. La riera s’alimenta de les aigües dels vessants de les muntanyes que la delimiten, Aixa com de les fonts i brolladors que hi ha en el seu decurs.
L’itinerari recorre la vall i ens mostra un paisatge humanitzat configu...

+ Veure mès

Ruta dels Perxes. Itinerari per la Fatarella

Ruta dels Perxes. Itinerari per la Fatarella

La Fatarella té uns carrers irregulars que presenten un element arquitectònic característic: els perxes, que són trams de carrers coberts mitjançant embigats i arcades de pedra que uneixen vàries cases. Recorrent els carrers coneixerem millor el poble i part de la seva història.
Durant el segle XVII el creixement de la població va obligar a construir fora d'aquest nucli tancat, el que va co...

+ Veure mès