Arran de la reunió celebrada el passat dilluns 19 d’octubre amb les empreses, comerços i entitats vinculats a l’organització de la Festa de l’Oli, i atesa la incertesa de l’evolució de la situació sanitària a causa de la pandèmia de la COVID-19, i l’alt risc de rebrot a l’àrea sanitària de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de la Fatarella ha pres la decisió de cancel·lar la celebració de la 22a Festa de l’Oli, prevista per als dies 5 i 6 de desembre de 2020.

Som conscients que aquesta decisió afectarà als comerços i empreses, i a tots els veïns i visitants del Poble. L’Ajuntament, però, no pot ser aliè a la situació que ens envolta i a dia d’avui són molts els factors que no fan possible celebrar la Festa de l’Oli garantint les mesures de prevenció i seguretat necessàries.

A l’Ajuntament li toca afrontar aquesta situació actuant amb prudència i mostrant el nostre compromís amb el municipi, la solidaritat i la responsabilitat col·lectiva.

Malgrat la situació que estem vivint, el que queda d’any i tot el 2021, continuarem treballant amb el sector agroalimentari, comercial i turístic local, amb més força i il·lusió que mai, per a dur a terme noves accions de promoció i difusió dels producte locals de proximitat, i per reconèixer la feina dels nostres pagesos, productors, empreses, comerços i restauradors, que, juntament amb la gent que viu al Poble, són l’essència de la Fatarella. Aprofitant els avenços que ofereixen les noves tecnologies i les xarxes de comunicació l’Ajuntament, apostant una vegada més pel territori, engegarà, durant els propers mesos, una campanya a les xarxes socials per incentivar el consum d’aliments de proximitat i promoure la compra en establiments del municipi.

Agraïm la comprensió de tothom davant la decisió que es pren en aquests moments. Mentrestant, fem una crida a la responsabilitat de totes i tots.