La Festa de l’Oli de La Fatarella, enguany ha canviat de dates per fer-ho coincidir amb aquest acte i es farà del 13 al 15 de desembre

La Fatarella celebrarà el pròxim 13 de desembre la primera Nit de l’Oli, un esdeveniment que inclourà la gala de lliurament dels Premis als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya. Aquests premis, impulsats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, busquen reconèixer la tasca dels productors d’oli que prioritzen la qualitat, així com fomentar el coneixement d’aquest producte entre la societat catalana.

La Nit de l’Oli forma part dels actes del 25è aniversari de la Festa de l’Oli de La Fatarella, una fira de referent per als amants de la gastronomia i de l’oli, que enguany ha canviat de dates per fer-ho coincidir amb aquest acte i es farà del 13 al 15 de desembre.

La Festa de l’Oli de La Fatarella

La Festa de l’Oli va néixer l’any 1999 i va representar l’inici de la promoció agrícola i turística de La Fatarella. Any rere any, la Festa ha anat creixent fins a convertir-se en la fira de referència que és avui en dia: un punt de trobada que s’ha posicionat com a aparador de la Terra Alta i, en general, de les Terres de l’Ebre, de l’oli d’oliva verge extra i, especialment, de la varietat empeltre, la varietat característica de la comarca.

La Festa de l’Oli és, a més, una trobada d’especial importància per a la promoció del turisme, la gastronomia, la gent, la pagesia, la cultura i la història de La Fatarella, i per extensió, de la comarca de la Terra Alta, i d’un dels seus productes estrella, junt amb el vi, com és l’oli d’oliva verge extra.

Premis als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya

Els Premis als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya tenen l’objectiu de fomentar la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya al mercat alimentari i a la restauració.

El jurat dels premis, en funció de les diferents categories, està compost per un grup multidisciplinari de professionals que formen part del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, de la Direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, de Barcelona Centre del Disseny, de l’Associació Clúster del Packaging, de la fundació Alícia i del sector de la restauració.

Aquesta primera edició dels Premis, que s’emmarca dins de la celebració el 2025 de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, clourà amb la publicació, el mes de febrer, de la primera Guia dels Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya.