Majoritàriament les persones refugiades es concentren a Barcelona i la seva àrea metropolitana, i a Lleida, Girona i Tarragona. També estan ubicades a la comarca del Bages, el Berguedà i Osona, atès que disposen de centres d’acollida per a la primera fase del Programa global de protecció internacional.

Els entorns rurals no són especialment atractius per a aquestes persones, bàsicament pel desconeixement que tenen de tot el que els pot aportar viure i treballar en aquests territoris.

Des de la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb els consells comarcals i els municipis, s’està treballant en un projecte pilot d’acollida, que posi de manifest els aspectes positius que té per a tothom l’acollida de persones i famílies refugiades.

Per aquest motiu l’Ajuntament de la Fatarella col·labora amb la campanya “Acollim persones refugiades: Què puc fer per ajudar?”. Al tríptic trobareu què podem fer per ajudar a les persones refugiades.

Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament i al Consell Comarcal de la Terra Alta.

QUÈ PUC FER PER ACOLLIR PERSONES REFUGIADES QUÈ PUC FER PER CONTRACTAR PERSONES REFUGIADES
https://www.lafatarella.cat/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/2019/04/ACOLLINT_P_REFUGIADES_CAT-1.pdf https://www.lafatarella.cat/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/2019/04/Com_contractar_persones_refugiades.pdf