L’alcalde i el Tinent d’Alcalde de la Fatarella han participat en la mesa de concertació per concretar els projectes que s’impulsaran amb el nou model de col·laboració de la Diputació amb els ens locals

L’Ajuntament de la Fatarella i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

L’alcalde i el Tinent d’Alcalde de la Fatarella han participat a la mesa de concertació, celebrada a la seu de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, durant la qual s’han abordat conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’equip de govern.

El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació ascendeix a 147M€ per a aquest mandat. Concretament a la Fatarella es destinarà 858.463,02 Euros.

El Pla ImpulsDipta dota els municipis de recursos econòmics que permetin tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en el seu conjunt. D’aquesta manera, cada municipi haurà de destinar, almenys, el 5% dels recursos que li hagin estat atorgats a través del pla a actuacions en matèria de cultura i interès ciutadà, el 10% a salut pública (aigua, piscines, plagues…) i el 15% a actuacions per a la transició ecològica (eficiència energètica, residus, prevenció d’incendis…).