Des de començaments d’aquest any que s’ha posat en funcionament la caldera de biomassa, ubicada a les escoles velles, i xarxa de calor de la Fatarella, la qual produeix energia tèrmica per a calefactar l’escola, el Centrocal Metge, l’Ajuntament i l’Aurera.

La Diputació de Tarragona va escollir la Fatarella juntament amb 8 municipis més de la província (Gandesa, Alcover, el Montmell, Horta de Sant Joan, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) per instal·lar dins el projecte ‘Xarxa de Calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona‘ calderes i xarxes de calor en edificis municipals per produir energia tèrmica a partir de la biomassa (estelles de fusta, procedents de boscos locals).

Els beneficis d’aquesta iniciativa són múltiples. A nivell ambiental, el funcionament de les instal·lacions permet una reducció d’emissions de 84 Tn de CO2 l’any. L’estalvi econòmic és d’aproximadament de 22.000 € anuals respecte a la despesa anual del Consistori per donar calor a aquests 5 equipaments.

L’Ajuntament n’ha fet un primer balanç molt satisfactori, ja que es tracta d’un projecte que promociona les energies renovables, l’eficiència energètica, l’autoconsum, i que contribueix en la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.