El Consell Comarcal de la Terra Alta va presentar, ahir dilluns 13 de març, 𝐔𝐍 𝐓𝐀𝐒𝐓 𝐃𝐄 𝐏𝐀𝐓𝐑𝐈𝐌𝐎𝐍𝐈, un projecte que vol donar a conèixer els municipis terraltencs mitjançant sis recorreguts gamificats que transcorren per Caseres, Corbera d’Ebre, la Fatarella, el Pinell de Brai, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. A través d’un dispositiu mòbil, la iniciativa posa a l’abast dels visitants una proposta de descoberta del patrimoni i d’alguns elements de la història d’aquests municipis.
La presentació del projecte ha anat a càrrec de Ramon Jornet, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta; Isidre Sampé, alcalde de Vilalba dels Arcs; Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), i de la diputada Teresa Mariné.
La proposta convida el visitant a resoldre un conjunt de 54 enigmes que es troben distribuïts per cada municipi. Només cal escanejar un codi QR i seguir-ne les indicacions. Finalment, la resolució de tots els enigmes té com a recompensa un obsequi, que es pot recollir a la mateixa població on s’efectua el joc. La proposta s’adreça a públics de totes les edats, especialment a les famílies, i s’ofereix en català, castellà, anglès i francès. A la Fatarella porta per títol “L’Or de la Fatarella”. Som al 1374, després de guerres, sequeres i epidèmies, el capellà reial guarda un tresor a la Fatarella que pot salvar la Corona. Però primer caldrà trobar-lo!
Terra Alta, un tast de patrimoni és un projecte estratègic del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, Consorci Leader, de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2022-2023. Està finançat pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el fons Europeu FEADER, i cofinançat per la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Terra Alta. El projecte s’ha desenvolupat de forma conjunta entre l’ens comarcal i el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS).