El passat mes de febrer es va posar en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

En el marc de la difusió de l’eina per part de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya el passat 12 d’abril es va realitzar una prova d’enviament als telèfons mòbils al conjunt de les comarques de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès. En la prova es va registrar un funcionament anòmal de l’eina ja que el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils segons les dades de l’enquesta realitzada.

Per tal de comprovar que l’eina funciona correctament a les comarques de Tarragona , Terres de l’Ebre i Penedès s’ha previst que el proper 13 de juny, a partir de les 11 h, es repetirà la prova d’enviament d’alertes a telèfons mòbils en aquestes comarques.

En la prova del 13 de juny s’ha previst una enquesta per tal que la ciutadania informi si ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en l’enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.

  • Preguntes freqüents, un document que aplega 50 preguntes i respostes: Enllaç.
  • Tutorial Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil: Enllaç.
  • Enquesta, que permetrà valorar la prova i detectar incidències: Enllaç.
  • Materials divulgatius: cartells, materials per a xarxes socials, falques, etc.: Enllaç.