Diumenge  8 de març de 2020, a les 11 hores, al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte  va tenir lloc l’acte institucional del Dia Internacional de la Dona a la comarca i la inauguració de l’exposició “Terraltines. El rostre femení de la Terra Alta”.

Les associacions de dones de la Terra Alta han treballat en un projecte fotogràfic que porta per nom ‘Terraltines, el rostre femení de la Terra Alta’, en el qual hi han participat un total de 493 dones de la comarca. Es tracta d’una exposició de retrats realitzats als dotze pobles terraltins per la fotògrafa gandesana Carme Ordeix Rabasa.

El cos central de la mostra és un conjunt de dotze columnes amb vuit retrats cadascuna, corresponents a cada municipi de la comarca. La resta de fotografies s’han plasmat en dues impactants lones de tres metres cadascuna.

L’objectiu d’aquesta exposició és doble. Per una banda, treballar conjuntament en un projecte que uneixi tots els pobles de la comarca i, per l’altra, oferir una visió diferent de la figura de les dones, des d’un punt de vista més artístic i creatiu. Es pot dir que els retrats han captat expressions, somriures, mirades de les dones que, avui i ara, donen vida a la Terra Alta.

L’exposició tindrà un caràcter itinerant i recorrerà els dotze pobles de la comarca, del 8 de març de 2020 al 8 de març de 2021.

‘Terraltines, el rostre femení de la Terra Alta’ és un projecte fotogràfic impulsat des de les associacions de dones de la comarca, amb la col·laboració del Consell Comarcal i els ajuntaments de la Terra Alta.

REPORTATGE FOTOGRÀFIC DE L’EXPOSICIÓ:

terraltines (2)