L’Ajuntament de la Fatarella, des de l’any 2004, que té implantat al municipi un sistema de gestió dels residus municipals basat en la recollida porta a porta de les diferents fraccions de la brossa.

L’any 2018 es va aconseguir superar la xifra del 50%, llindar objectiu establert per la Unió Europea a assolir en la recollida selectiva. No obstant, les dues últimes anualitats (2019 i 2020) la recollida selectiva va minvar de forma que no es va aconseguir aquest objectiu. Aquest baix percentatge en la recollida selectiva es constata en el fet que la Fatarella és el municipi de la comarca de la Terra Alta que menys recollida selectiva efectua.

És necessari que al municipi s’assoleixin, de nou, els objectius europeus de separació de les diferents fraccions i es redueixin els impropis; per aquest motiu, l’Ajuntament de la Fatarella impulsa aquest mes de maig de 2022 una campanya de sensibilització per millorar els índexs de recollida selectiva, fomentant els hàbits en el reciclatge dels residus generats a casa.

La campanya inclourà les següents actuacions:

  • Entre el 9 i el 20 de maig, repartiment d’una bossa de malla per a fruites i verdures a cada domicili del municipi, per tal de reduir l’ús del plàstic en el mercat municipal, sota el lema “Quan vagis al Mercat, és hora de canviar les bosses de plàstic per bosses reutilitzables”.
  • Edició d’un flyer “I tu, ja ho fas bé? Pren nota per millorar amb la recollida selectiva”, amb recordatori d’on hem de llençar cada residu si ho volem fer bé. Aquest flyer es repartirà amb la bossa de malla per cada domicili del municipi.
  • Diumenge 22 de maig, a les 10:00 h, Matinal de neteja a l’entorn de la Fatarella, en acabar farem una caminada per les carrerades del voltant de la Fatarella. Durada aproximada de l’activitat: 3h. Amb la col·laboració de la colla del jabalí “Los Tossalets”, que sortiran a les 8:00 h per recollir deixalles pel terme. Inscripcions a les oficines municipals fins 18 de maig.

I tu, ja ho fas bé?

Amb el suport de la Diputació de Tarragona.